21 april Google D-day

Mobielvriendelijkheid wordt ranking factor in Google

Belangrijk nieuws! Google kondigde in februari aan dat er een hele grote verandering aan komt voor wat betreft mobiel zoeken en de waarde die een mobielvriendelijke website krijgt. 

Wat betekent dit voor uw website?

Gaat uw website in ranking omlaag? Google streeft er naar om gebruikers te voorzien van de informatie die ze zoeken, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

Nu Google officieel heeft bekend gemaakt dat een mobielvriendelijke website een belangrijke ranking factor is, kan dit nadelige invloed gaan hebben op de positie van uw website binnen de zoekresultaten.

Wat gaat er precies gebeuren?

Het is nog niet precies duidelijk wat voor impact dit gaat hebben. Wel is de verwachting dat het, zeker op zoekopdrachten via mobiele apparaten, grote verschillen gaat hebben en in de posities binnen de zoekresultaten.

Websites die wel aan de kwaliteitseisen van Google voldoen en responsive zijn, een hogere ranking krijgen dan websites die niet geschikt zijn voor weergave op mobiel en tablet.

Zorg dat uw website mobielvriendelijk is!

Google geeft mobielvriendelijke websites een label “voor mobiel” en toont deze in de zoekresultaten. Dit label geeft aan dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten.

Wat te doen voor 21 april!

Laat uw huidige website door ons analyseren om te zien of deze wel voldoet aan de nieuwe eisen van Google.

Neem contact op en zorg ervoor dat u na 21 april een mobielvriendelijke website heeft.